søndag 27. november 2011

Australien

Här kommer en liten uppdatering om vad som skett sedan vi hann att skriva sist.
Vi besökte Kelly Tarltons akvariumet i Auckland. Det var helt okej, Ida tyckte det var lite läskigt av och till men tyckte hajarna och sjöjhästarna var det mest spännande.

Sedan åkte vi till flygplatsen lämnade bilen och checkade in på ett av hotellen för att få sova några timmar.
3 h senare från det vil lyckats somna var det dax att bege sig till flyplatsen. Flyget gick kl 6 och väl framme i Sydney insåg vi att vi hade väldigt ont om tid till nästa flygning, trots att vi fått hjälp som gjorde att det gick fortare att ta sig igenom säkerhetskontrollen och immigrationen.
I ankomsthallen försökte vi klura ut varifrån planet gick och fick besked om att planet skulle gå från inriksehallen och vi behövde ta en transfer buss dit. När vi finner denna buss så kostar den pengar 5 dollar per vuxen och dom tar endast kontanter. snäste busschauffören till oss och frågar om vi inte kan läsa skylten bredvid bussen.

Camilla blir förbannad på denne och frågar om han inte har något hyffs och är mycket otrevlig. Går till Taxi stationen istället utan trolley då dessa också kostar pengar att låna. Grrr.
Väl i taxin får vi veta vad klockan är samt att vi tittar på biljetten igen. Planet gick tydligen för 20 minuter sedan. Som tur var hittade vi en snäll människa som till slut kunde boka in oss på ett annat flygbolag samma dag. (hon sa först att vi måste vänta tills nästa dag)

Kl 16 landade vi äntligen i Cairns. Här fungerade allt super bra. Boendet vi har är tipp topp. Jätte modern lägenhet med allt från platt tv, diskmaskin och tvättmaskin med torktumlare.

Vi har hittills hunnit åka upp med en linbana i regnskogen. Fått hålla i en koalabjörn, bobo höll i en orm (detta var på ett litet zoo) Kan tillägga att den var ofarlig. Klappat och matat kängurur,
Varit på en show med Aboriginer.

Idag bokade vi in oss hos Quicksilver som tog oss längst ut i barriärrevet där vi fick snorkla runt. Bilder på allt detta kommer i nästa inlägg.

Imorgon ska Bobo rafta vilket vi hoppas äntligen blir av - 4:e gången gillt
Ida och jag ska åka ut till en ö som ligger 45 min härifrån för att få bada eftersom man tyvärr inte får bada i havet här pga maneter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar